Onderstaand bericht is een persbericht, en is geplaatst zonder redactie.

Next Generation Shipyards gaat drie tenders voor het Nederlands Loodswezen bouwen

PERSBERICHT

Lauwersoog – De in Lauwersoog gevestigde scheepswerf Next Generation Shipyards heeft onlangs een contract getekend met het Nederlands Loodswezen voor de bouw van drie loodstenders. In het afgelopen voorjaar zijn een aantal werven benaderd met het verzoek om een aanbieding hiervoor te doen. De nieuw te bouwen schepen zijn van een aangepast Camarc ontwerp en de grootste uitdaging die het loodswezen stelt is het terugbrengen van het gewicht van 54t naar 40t.

Vlnr: Tjeerd de Vos (NLBV), Dirk Keizer (NG Shipyards), Albert Keizer (NG Shipyards), Willem Bentinck (NLBV), Damien Benthem (NLBV), Mark Snijders (NLBV) – Foto NG Shipyards

Opdrachtgever heeft voor NG Shipyards gekozen omdat zij het beste voorstel op tafel hebben gelegd om de gewicht besparingen te realiseren, met behoud van de functionele eigenschappen van de L-klasse. De bouw van de loodstenders vindt in Lauwersoog plaats en levert een groot aantal arbeidsplaatsen voor de regio op.

Dat de werf de beste voorstellen op tafel kon leggen is niet zo gek. De werf is goed bekend met dit soort schepen en regelmatig waren er al loodstenders te gast voor reparatie en onderhoud. Zowel opdrachtgever als werf willen maatschappelijk verantwoord ondernemen en vinden het belangrijk om de ecologische footprint te verkleinen. Gewichtsreductie zal een aanzienlijke brandstofbesparing opleveren en dus ook minder CO2 uitstoot. Bij de productie wordt alleen gebruik gemaakt van groene elektriciteit.

Op donderdag 27 september hebben Nederlands Loodswezen BV en NG Shipyards het nieuwbouwcontract ondertekend. Voorlopig voor de nieuwbouw van één tender, met oplevering datum van 1 maart 2020. Nadat deze tender heeft bewezen te voldoen aan alle specificaties zal later in 2020 een vervolgopdracht aan de werf gegeven worden voor de bouw van nog eens twee tenders, met oplevering in 2021 en 2022. Het Nederlands Loodswezen vervangt met deze schepen de schepen van de Discovery klasse.

Meer informatie www.ngshipyards.com en www.loodswezen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *