Onderstaand bericht is een persbericht, en is geplaatst zonder redactie.

Het boek ‘Het noorden verloren’ gaat over het gevaar voor zeevarenden van gekte op zee

PERSBERICHT

Haarlem – Gekte op zee is een verschijnsel dat grotendeels verborgen en onbeschreven blijft. Dit komt deels omdat het zich per definitie ver buiten de samenleving voordoet in een vreemde omgeving. Bovendien worden de zeebonken geacht stoer te zijn en is er geen ruimte voor zwakte (lichamelijk én geestelijk). Toch is het niet zo gek dat zeelui bevattelijk zijn voor gekte: want zelfs voor de meest inschikkelijke mens kan weken of maanden achtereen hutjemutje of juist moederziel alleen op een schip zitten een ware beproeving zijn.

Krankzinnigheid aan boord kon leiden tot bloederige muiterijen, geweldpartijen en kannibalisme. Ook in onze tijd lijden zeezeilers nog regelmatig aan hallucinaties, soms met dodelijke gevolgen. ‘Het noorden verloren’ beschrijft de geschiedenis van gekte op zee door de eeuwen heen. Gelauwerd schrijver Nic Compton vertelt op aanstekelijke wijze vele kleurrijke verhalen uit de maritieme historie, van bekende historische figuren als Columbus tot moderne voorbeelden als Donald Crowhurst. Als aanvulling voor de Nederlandse lezers heeft ontdekkingsschrijver Michiel van Straten hier een aantal beroemde Nederlandse verhalen aan toegevoegd.

Nic Compton vertelt op aanstekelijke wijze vele verhalen uit de maritieme historie. Hij schreef onder andere ook ‘Waarom zeelui niet zwemmen’. Voor het Nederlandstalige publiek heeft Michiel van Straten een aantal beroemde en bekende Nederlandse verhalen aan deze editie toegevoegd.

‘Het noorden verloren’ door Nic Compton, ISBN 9789064106620 Prijs 19,99 euro en als ebook 9,99 euro

Meer informatie www.hollandia-boeken.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *