Slag in de Rondte ‘zeilmarathon met opdrachten’ vaart vanaf 5 november weer vijf dagen over de Wadden

HARLINGEN – De Slag in de Rondte, een zeilrace voor traditionele zeilschepen, zal aanstaande maandag om 10.00 uur plaatsvinden. Vanaf de Willemskade zullen de deelnemers, wanneer de windrichting het toelaat, starten. Voor de toeschouwer is dit een spectaculair gezicht. In de haven worden onder veel rumoer de zeilen gehesen, waarna één voor één de schepen losgooien om vervolgens weg te zeilen van de vaste wal.

Illustratie Dolf Siere
De Slag in de Rondte is een vijfdaagse zeilmarathon voor historische zeilcharterschepen, zoals aken, tjalken en klippers, die sinds 1995 jaarlijks gehouden wordt op de getijdenwateren van de Waddenzee. Start en finish zijn te Harlingen. Deelnemers kunnen punten verdienen door de volgende havens aan te lopen: De Cocksdorp op Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog en Noordpolderzijl. De organisatie Stichting Wantij promoot met deze wedstrijd het traditionele zeilen. Tijdens de race mag er namelijk geen gebruik worden gemaakt van de motor en moderne navigatiemiddelen. (Harlinger Courant)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *