Op één dag na aankoop motorjacht eerst brand en vervolgens aan de grond voor jachthaven Deventer

Deventer – Gistermiddag vloog hun boot in brand, gisteravond kwam hun vaartuig vast te zitten bij de Deventer jachthaven. Pech blijft de Duitsers die eergisteren een boot in Kampen kochten achtervolgen.

Gistermiddag brak brand uit op een boot aan de Wellekade in Deventer. De boot bleek van twee Duitsers die het vaartuig eergisteren in Kampen hadden gekocht en ermee onderweg waren naar Duitsland. De brand was ontstaan nadat isolatiemateriaal rond de uitlaat was gaan smeulen. De brandweer sloot de Wellekade af om de brand te kunnen blussen.

Gisteravond moest de brandweer opnieuw uitrukken naar het bootje. Na de brand kon de boot nog varen en de eigenaren hadden besloten het vannacht te stallen in de jachthaven van Deventer. Bij de ingang van de haven namen ze de bocht echter te scherp, waardoor de boot vastliep in de rivierbodem. Daarbij speelde mee dat het water in de IJssel historisch laag staat. (RTVOost)

Eén gedachte over “Op één dag na aankoop motorjacht eerst brand en vervolgens aan de grond voor jachthaven Deventer”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *