Door prinses Margriet in Harlingen gedoopte replica Willem Barentsz heet De Witte Swaen

Harlingen – De naam van de replica van het schip van Willem Barentsz is zaterdagmiddag bekend gemaakt: De Witte Swaen heet het schip. De naam van het schip waarmee Barentsz de noordelijke doorvaart naar Indië probeerde te vinden en waarmee hij op Nova Zembla strandde, was tot nu toe geheim gebleven. Volgens onderzoekers heette het origineel De Witte Swaen, zo maakte de bouwmeester van de replica, Gerald de Weerdt, bij de doop bekend.

Prinses Margriet doopte De Witte Swaen zaterdagmiddag nog net voordat het begon te regenen. Ze wenste De Witte Swaen een behouden vaart. Het expeditieschip is nog niet helemaal klaar. Er moet een mast op en zeilen. De opbouw zal nog een jaar duren. (Omrop Fryslan)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *