Averij leider Golden Globe Race-klassement geeft Marc Slats een kans

Les Sables d’Olonne – Koploper in de Golden Globe Race Jean-Luc Van Den Heede heeft bij het volledig plat gaan van zijn Rustler 36 ‘Matmut’ tijdens een zware storm op de zuidelijke Stille Oceaan met windsnelheden tot 65 knopen een flinke averij opgelopen. De bevestiging van zijn onderstagen is 5 cm naar beneden verschoven, waardoor de mast niet meer stevig staat. De solozeiler zelf is niet gewond geraakt bij het incident, dat gisteren rond 16:00 MET plaatsvond.

Foto: Golden Globe Race

De 73-jarige zeer ervaren zeiler uit Les Sables d’Olonne heeft zich tot het luwen van de storm en tien meter hoge zeegang – zonder zeil – met de wind mee laten drijven. Hij heeft geen hulp gevraagd. Na een noodreparatie denkt hij veilig het Chileense Valparaiso te kunnen bereiken voor een definitieve oplossing van het probleem. Zou hij daar binnenlopen, dan kost hem dat de eerste plaats in het klassement en zou onze landgenoot Marc Slats – nu nog op de tweede plaats – de leiding van de Golden Globe Race kunnen overnemen. (Nauticlink, Golden Globe Raceactuele posities)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *