Route du Rhum IMOCA Initiatives-Coeur van Sam Davies gedelamineerd in de storm

Saint-Malo – De IMOCA van Sam Davies heeft de ruwe zee en storm in de Golf van Biskaje niet doorstaan. Met de zeilster gaat het goed, ze heeft haar koers verlegd om harde klappen van het water op de romp te voorkomen en haar boot te redden.

Foto: Vincent Curutchet /Initiatives Coeur

Gistermiddag om vijf uur informeerde de Frans-Engelse zeilster haar walteam dat haar boot onbekende aanhoudende geluiden produceerde. Toen het geluid harder werd ontdekte Davies dat de romp was beschadigd. Na overleg met de ontwerpers van het zeiljacht was de enige diagnose dat het om een zware delaminatie ging. (Nauticlink, Route du Rhumactuele posities)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *