Schiermonnikoog heeft geld over voor oplossen slibprobleem jachthaven

Schiermonnikoog – Het slibprobleem in de jachthaven van Schiermonnikoog wordt aangepakt. De gemeente wil 70.500 euro beschikbaar stellen om de haven weer beter bereikbaar te maken. Op 27 november besluit de gemeenteraad of het extra geld beschikbaar wordt gesteld.

De haven slibt dicht en is daardoor moeilijk bereikbaar. Het gevolg daarvan is ook dat het aantal ligplaatsen in de jachthaven gereduceerd is van 120 naar 80 ligplaatsen. Dat had ook financiële gevolgen. Een zogeheten cutterzuiger wordt ingezet. Het baggerslib wordt via een buisleiding gestort in het baggerdepot ten noorden van de haven.

‘We hebben éénmalig toestemming van Rijkswaterstaat gekregen om het slib in het depot te deponeren’, vertelt wethouder Erik Gerbrands. De schatting is dat er 20.000 kuub slib uit de haven gehaald moet worden. De gemeente komt met deze grote ingreep omdat andere maatregelen niet het gewenste resultaat leverden. Zo is een ploegboot ingezet die het slib los woelde. (RTVNoord)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *