Voortgaande ontwikkeling Maasplassen door projectontwikkelaars stuit op steeds meer verzet

Limburg – Omwonenden die lijnrecht tegenover projectontwikkelaars staan. De ontwikkeling van de Maasplassen gaat niet van een leien dakje. Maar wat willen de projectontwikkelaars eigenlijk. En wat betekent dit voor de omwonenden?

In de Maasplassen wordt volop geïnvesteerd. In de afgelopen 3 jaar is ruim 12 miljoen euro in het gebied gestoken. Een aanleghaven en een haven voor een botenshow bij de Designer Outlet in Roermond, een Nautische Boulevard in Wessem en de haven van Herten. Het zijn slechts enkele voorbeelden van de ontwikkelingen die er de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden.

Maar die sterke groei heeft ook een keerzijde. Zo zijn niet alle omwonenden van de plassen blij met de nieuwe wind die waait. “Ik heb geen moeite met bijvoorbeeld de wakeboardbaan op de Noorderplas”, zegt Lotte van Rooij. “Maar het moet geen pretpark worden en daar ben ik een beetje bang voor.”

Voor haar is de grens dan ook bereikt. “Ik hou van rust en van de natuur. Daarom ben ik hier gaan wonen”, aldus Van Rooij. “Als er nog meer bij komt, is dat een reden voor mij om te verhuizen.” (1Limburg, Gedeputeerde Geurts: ‘Miljoenen extra voor Maasplassen’ – 1Limburg)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *