Extra baggerklus van 70.500 euro om jachthaven Schiermonnikoog op 1,90 diepte te brengen

Schiermonnikoog – Ondanks de nieuwe manier om de jachthaven op Schiermonnikoog uit te baggeren, die begin dit jaar van stal werd gehaald, moet toch extra worden gebaggerd. Want de schepen lagen de afgelopen zomer scheef. In plaats van 120 kunnen er zo’n 80 jachten aanleggen, wat leidt tot een verlies van ongeveer 30.000 euro aan inkomsten op jaarbasis. De gemeenteraad van Schiermonnikoog besluit dinsdag of het gevraagde bedrag van 70.500 euro uit de reservepot toerisme kan worden gehaald.

Het voorstel is om het zand volgend jaar uit de jachthaven te laten verwijderen door middel van een cutterzuiger. De jachthaven zou daarmee op een diepte van 1,90 tot 2 meter moeten worden gebracht. Dit betekent dat er 20.000 kubieke meter zand en slib in het baggerdepot ten noorden van de jachthaven moet worden gestort. Daarna kan het baggeren weer drie jaar met de ploegboot uitgevoerd worden, aldus het college. (Dagblad van het Noorden)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *