Mark Slats in Golden Globe Race Kaap Hoorn gepasseerd en nog maar 900 mijl achter op Jean-Luc Van Den Heede

Les Sables d’Olonne – Vanochtend om 6:40 Nederlandse tijd is Mark Slats met zijn klassieke Rustler 36-zeiljacht ‘Ohpen’ Kaap Hoorn gepasseeerd. De Nederlandse zeiler ligt nu nog maar 900 mijl achter de leider in het klassement van de Golden Globe Race, de Fransman Jean-Luc Van den Heede. De laatste zeilt echter met de handicap van een beschadigde mast en kan niet voluit gaan, terwijl de zeilers nog rond de 6000 mijl te gaan hebben tot de finish.

Het angstbeeld van Jean-Luc Van Den Heede is de zeilen van Mark Slats achter zich te zien opdoemen… (foto DR / Golden Globe Race / PPL)

De inwoner van Wassenaar heeft de wedstrijdleiding zijn positie 56 zuid en 57 west gemeld. Dit houdt in dat hij de kaap in het duister op ruime afstand is gepasseerd. Alles was goed aan boord, maar de omstandigheden lastig. De wind uit het noorden was na dagen van storm met golven tot zeven meter afgenomen tot 20 knopen.

Slats beloofde er alles aan te doen om Van Den Heede voor de finish in te halen, wat de ontknoping van deze wedstrijd zonder moderne navigatiemiddelen nog uitermate spannend kan maken. (Nauticlink, Ouest France, Golden Globe Race met de actuele posities, Zeilhelden)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *