Plotselinge weersomslag helpt 49erFX zeilsters Bekkering & Duetz behalve aan WK-titel nu ook aan nominatie Sportploeg van het Jaar

Urecht – 49erFX-zeilsters Annemiek Bekkering & Annette Duetz zijn genomineerd voor de titel Sportploeg van het Jaar 2018. De andere genomineerden in deze categorie zijn de teamsprint baanwielrenners Nils van ‘t Hoenderdaal, Harrie Lavreysen, Jeffrey Hoogland en Matthijs Büchli en de Oranje hockeydames. Alle teams behaalden dit jaar de wereldtitel.

In het juryrapport werd het zeilduo geroemd om hun spectaculaire prestatie tijdens de medalrace van het WK zeilen, afgelopen zomer. Tijdens deze laatste en beslissende race van het WK zagen Bekkering & Duetz, als enige team in de vloot, veranderende weersomstandigheden op tijd aankomen en anticipeerden hierop, terwijl de andere teams zich lieten overvallen door de plotselinge harde wind en regen:

“De Nederlandse zeilsters Annemiek Bekkering en Annette Duetz winnen deze zomer voor de kust van het Deense Aarhus de wereldtitel in de olympische klasse 49erFX. Het duo begint als nummer drie van het klassement aan de afsluitende medalrace en is ogenschijnlijk kansloos voor de eerste plaats. Het goud lijkt vergeven aan het duo Tanja Frank/Lorena Abicht uit Oostenrijk. Dan slaat het weer plotseling om. De koplopers verliezen de controle over hun boot en slaan om. Ook de concurrentie uit Groot-Brittannië laat het afweten als de wind opsteekt. Bekkering en Duetz weten juist wel om te gaan met de omstandigheden en pakken zo verrassend de wereldtitel.” (Watersportverbond)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *