Roeivereniging Neptunus Delfzijl verliest bij aangestoken brand dertig boten en onderkomen

Delfzijl – Roeivereniging Neptunus is verslagen door de brand in de nacht van vrijdag op zaterdag in hun roeiloods aan het Vlotterspad. De loods is volledig afgebrand, waaronder alle boten. “In de loods lagen ongeveer dertig boten van zo’n 10.000 euro per stuk. Ook de kar waarop meerdere boten kunnen is door de brand verwoest”, zegt voorzitter Nathalie Folkers van de roeivereniging. “De boten zijn verzekerd, maar de kans is groot dat de eigenaren de dagwaarde krijgen. Het is onvoorstelbaar dat alles weg is.”

De brand bij zeil- en roeivereniging Neptunus uit Delfzijl is waarschijnlijk aangestoken volgens de voorzitter.
,,Dat het brandstichting is, concludeert de politie’’, zegt ze. De politie deed gisteren onderzoek naar de brand en informeerde bij omwonenden of ze iets hadden gemerkt. Het bestuur gaat in overleg over de gevolgen van de brand en hoe het nu verder moet.

De club begint een crowdfundingactie om geld in te zamelen voor ondersteunende middelen. Het gaat dan bijvoorbeeld om een ergometer en gereedschap. Ze hoopt daarmee rond de 100.000 euro op te halen. Meerdere roeiverenigingen in het land bieden Neptunus boten te leen aan, maar daarvoor hebben ze eerst een onderkomen nodig. Deze week overlegt het bestuur met de gemeente of tijdelijk huisvesting mogelijk is.

De brand in de loods werd zaterdagmorgen even voor vijf uur ontdekt. Bij aankomst van de brandweer was er al niks meer aan te redden, de hele loods stond op dat moment in lichterlaaie. Over de oorzaak is nog niks bekend, maar dat de brand is ontstaan door vuurwerk wordt niet uitgesloten. (Eemskrant, DvhN, www.kzrvneptunus.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *