Mast-problemen nog niet over voor Van Den Heede en discussie over hantering Golden Globe regels

Haarlem – Golden Globe-koploper Jean-Luc Van Den Heede heeft nog altijd problemen met zijn mast. De bout waarmee zijn verstaging vastzit, net onder de zalingen, vreet zich een weg door het aluminium heen. De scheur in zijn mast is nu nog groter geworden. De Fransman is voor de zesde keer in zijn mast geklommen om de situatie te bekijken en gaf aan nog meer zeil te moeten minderen.

Wel wordt op zeilersfora druk gespeculeerd over de boten, de zeilers, de regels, de organisatie en het verloop van de wedstrijd. Sommigen denken dat Van Den Heede op niet-reglementaire wijze weerinformatie krijgt of heeft gekregen. De organisatie heeft halverwege de race de wedstrijdbepalingen met betrekking tot het gebruik van de korte golf radio ook aangescherpt. Tegelijkertijd  zegt de organisatie streng toe  te zien op onrechtmatig gebruik van de satelliettelefoon.

Ook de afgelopen dagen is Slats weer meer mijlen ingelopen op de Franse raceleider Jean-Luc Van Den Heede. Voor de finish moet de Fransman ook nog een tijdstraf van 18 uur uitzitten. Vaart Slats een halve knoop harder, dan kon het wel eens een heel spannende finish worden…

Nadat Susie Goodall vrijdag 14 december in Punta Arenas was gearriveerd, bedankte zij alle betrokkenen bij haar redding en stelde ze dat ze niet kon wachten om terug naar zee te gaan. In een verklaring zegt ze het volgende: “Als je me zou vragen of ik dit opnieuw zou doen, nu ik weet hoe het echt is, zou ik zeker ja zeggen! Maar zoals ik zei tegen de kapitein van de Chileense marine die me aan wal bracht van MV Tian Fu: ‘Ik heb voor zoveel werk gezorgd voor iedereen die bij de redding betrokken was,’ waarop hij reageerde: ‘Natuurlijk moet je het opnieuw doen!’” (Zeilen, Golden Globe Raceactuele posities )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *