Kustwacht wil beller met nepmelding van ‘zinkend zeiljacht’ de rekening presenteren

Den Helder – De kustwacht is op zoek naar de man die vorige week zo goed als zeker een nepmelding deed over een gezonken zeiljacht voor de Zeeuwse kust.

Het telefoontje blijkt te zijn gepleegd met een mobieltje waar de simkaart was uitgehaald. De kostbare zoektocht bleef zonder resultaat. Er blijkt ook niemand als vermist te zijn opgegeven. De kustwacht wil weten wie de beller is en de de hoge kosten van de operatie op hem verhalen. Ook zal er dan aangifte worden gedaan.

De kustwacht is op zoek naar de man die vorige week zo goed als zeker een nepmelding deed over een gezonken zeiljacht voor de Zeeuwse kust. Het telefoontje blijkt te zijn gepleegd met een mobieltje waar de simkaart was uitgehaald. Nu wordt gezocht met het IMEI-nummer (hiermee kan het toestel worden geïdentificeerd). “We willen de beller graag achterhalen. Om aangifte tegen hem te doen vanwege een valse melding. En om eventueel de kosten van de inzet te verhalen.”

De kostbare zoektocht bleef zonder resultaat. Er blijkt ook niemand als vermist te zijn opgegeven. De kustwacht wil weten wie de beller is en de de hoge kosten van de operatie op hem verhalen. Ook zal er dan aangifte worden gedaan. (NOS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *