Fransman (71) steekt Atlantische oceaan over in houten ‘ton-capsule’ voortbewogen door wind en stroming

Arcachon (F) – De Franse avonturier Jean-Jacques Savin (71) is op de Canarische eilanden begonnen aan zijn tocht de Atlantische oceaan over in een speciale houten ton. En wat neem je als Fransman mee op reis? Foie gras en wijn natuurlijk.

De wijn is bedoeld voor zijn verjaardag, want over een paar weken wordt Savin 72 en dan dobbert hij nog ergens in zijn oranje ton rond op de oceaan. Hij is net begonnen aan de grote oversteek, die hem van het Spaanse eilandje Ferro naar de Caribische eilanden moet brengen, voortgestuwd door niets meer dan de stroming.

,,Zoals het er nu uitziet, gedraagt mijn capsule zich erg goed en werkt de wind zeker tot zondag in mijn voordeel”, zei Savin tegen het Franse persbureau AFP vlak voor vertrek. Het oranje gevaarte is gemaakt van met hars bedekte triplex en moet hem niet alleen tegen de elementen beschermen, maar zou ook sterk genoeg zijn om een orka-aanval te doorstaan. (AD, Ouest France)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *