Ontmast zeiljacht Wild Eyes van Amerikaans zeilmeisje Abby Sunderland na ruim acht jaar op zee teruggevonden

Australië – In 2010 probeerde de Amerikaanse Abby Sunderland, destijds 16 jaar in navolging van haar broer solo de wereld rond te varen. Die poging liep uit op een ontmasting gevolgd door een redding door een vissersboot 2.000 mijl ten westen van Australië op de Indische Oceaan. Pas na 8,5 jaar is haar felgele jacht Wild Eyes nu weer ‘opgedoken’.

Foto: South Australian Police

Een vliegtuigje trof het felgele zeiljacht op oudejaarsdag aan, zo’n tien kilometer ten zuiden van Kangaroo Island bij Australië, een toeristentrekpleister. De boot lag op z’n kop en zat onder de zeepokken. ‘Het was even slikken’, reageerde Abby Sunderland geemotioneerd bij het zien van de foto’s. Abby Sunderland woont nu in de staat Alabama en is inmiddels moeder van drie kinderen met een vierde op komst.

Sunderland, die al een heel stuk had gezeild, ten tijde van haar redding in 2010 (Foto: South Australian Police)

(South Australian Police, The Guardian, HLN, Zeilen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *