Koploper Golden Globe Race mag sinds vanacht achtien uur niet verder varen

Sables d’Olonne (F) – Rond afgelopen middernacht is de nummer één in de Golden Globe Race Jean-Luc Van Den Heede bij de 20-ste breedtecirkel aangekomen. Een eerder opgelopen penalty van 18 uur vanwege niet-reglementair telefonisch contact met het thuisfront verplicht de Franse veteraan nu deze tijd af te wachten voordat hij verder noordwaarts kan zeilen.

Dit verklaart zijn koers op de livetracker. Intussen kan onze landgenoot Mark Slats, die nog altijd op de tweede plaats ligt, van het oponthoud van Van den Heede gebruik maken om zijn achterstand van zo’n 850 mijl in te lopen. Naar verwachting zou hij deze kunnen halveren, zodat de eindfase van deze retro-race rond de wereld – er is nog ruim 2000 mijl te gaan tot de finish in Les Sables d’Olonne – toch nog spannend zou kunnen worden. (Nauticlink, Golden Globe Raceactuele posities)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *