Europese veiligheidseisen leiden tot ingrijpende verbouwing van replica historische trekschuit Dieverdoatsie

STADSKANAAL – De vrijwilligers van de stichting Jatrie, bijgenaamd de Jatrieanen, zijn al sinds vorig jaar aan de slag met de restauratie van de Snikke Dieverdoatsie. Nu is het dan zover: de Snikke wordt omgebouwd tot een open rondvaartboot.

Nieuwe Europese veiligheidseisen
Voorzitter Jaap Duit schreef met succes enkele fondsen aan om deze investeringen mogelijk te maken. Op initiatief van de Jatrieanen is vorig najaar de scheepvaartinspectie uitgenodigd. Bespreekpunt was aan welke nieuwe Europese veiligheidseisen voldaan moest worden om met groepen groter dan 12 personen te varen.

Dak van doek
De uitkomst, dat de Snikke omgebouwd moet worden tot een zgn. open rondvaartboot, betekent onder meer dat twee-derde van het stalen dak vervangen moet worden door een dak van doek. Dit is nodig, omdat in geval van een noodsituatie, aanvaring of kapseizen, van binnenuit het plafond van het ruim opengesneden moet kunnen worden. (RTV1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *