Na acht jaar vertrekken is de cirkel rond en is ’t mooi geweest voor Full Circle Sailing

Hij plaatste een oproep op een datingsite: Wie wil er met me mee op wereldreis? Zij antwoordde met één zin: Wanneer gaan we?. Inmiddels zeilen Monique (56) en Paul (56) al 7,5 jaar samen de wereld rond. “Ik was halverwege de 40 en had mister right nog niet echt gevonden. Maar een van mijn exen zeilde veel en dat vond ik erg leuk. Toen ik Paul zijn profiel zag op een datingsite met zijn oproep om te gaan reizen was ik snel om. Maar vervolgens hoorde ik niets van hem. Na twee weken had ik de moed eigenlijk al opgegeven. Maar toen kwam er toch een reactie: hij was op vakantie geweest.” De dates waren een succes en Monique en Paul kregen een relatie. “In 2010 zijn we getrouwd en in 2011 gingen de trossen los.

Foto’s: Full Circle Sailing

Toch komt de wereldreis binnenkort tot einde. “In juni 2018 waren we precies de wereld rond. Maar we hebben altijd tegen elkaar gezegd: ‘Als een van ons geen zin meer heeft, dan stoppen we.’

We moeten wel altijd ver vooruit kijken en een jaarplanning maken: je moet rekening houden met gasten die mee willen, maar bijvoorbeeld ook met de orkaanseizoenen. Maar toen we de laatste keer bezig waren met de planning om misschien de oostkust van Amerika te doen, hadden we allebei zoiets van: ‘Hebben we daar eigenlijk nog zin in?’ Nu zijn we nog op een leeftijd dat we nog iets kunnen opstarten in Nederland. (De Telegraaf, www.fullcirclesailing.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *