Onderstaand bericht is een persbericht, en is geplaatst zonder redactie.

De Stille Boot introduceert nieuwe Torqeedo Travel 1103 C als stilste elektromotor op Boot Holland 2019

PERSBERICHT

Heeg – Op de komende Boot Holland beurs (Leeuwarden, 8 – 13 februari) toont De Stille Boot veel Torqeedo nieuws.

Zo zal de succesvolle Travel serie worden uitgebreid met een nieuw topmodel, de Travel 1103 C. Deze motor, die naast de bestaande 503 en 1003 op de markt komt, is met slechts 33 dB de stilste motor in zijn klasse. Dit wordt bereikt door een directe aandrijving van de schroef, zonder overbrengingen. Daardoor wordt ook een snellere gasrespons bereikt, terwijl het maximale vermogen 100 W ofwel 10% hoger ligt.

Door de stevige aluminium behuizing met geïntegreerde skeg om de schroef te beschermen en de verbeterde bracket is hij ook nog eens extra robuust. Voor de zeilers is het vermelden waard dat de motor wat hoger uit het water getild kan worden en dan in een zijdelingse stand worden geblokkeerd. Wel neemt het gewicht iets toe, met 2,4 kg. ten opzichte van de 1003. De Travel 503 en 1003 blijven als vanouds in het programma.

De nieuwe Travel 1103 rond het programma naar boven toe af. Hij wordt naar verwachting in maart 2019 leverbaar en zal zo’n € 200 duurder worden dan de Travel 1003 C.

Voor de Cruise motoren zal de huidige Power 26-104 lithium accu worden vervangen door de nieuwe Power 24-3500 accu. Deze 24 V LiNMC accu laat spectaculaire verbeteringen zien:

Torqeedo’s lichtste motor, de Ultralight, wordt voorzien van een handigere en bruikbaardere ophanging, waardoor hij op alle kayaks makkelijk te monteren is. Daarnaast is hij makkelijk omhoog te halen voor ondiep water of wanneer hij niet nodig is. Ook is de motor eenvoudig bestuurd worden vanuit de kayak. De Ultralight wordt geleverd met 320 of 915 Wh lithium accu.

Meer informatie www.destilleboot.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *