Dronten vreest dat recreanten het Veluwemeer mijden door waterplanten in het Gooi- en Eemmeer

DRONTEN – Als het aan B en W ligt, trekt de gemeente Dronten tot 2023 jaarlijks vijfduizend euro uit voor het maaien van waterplanten in de randmeren. Weliswaar is de problematiek in het Veluwemeer aardig onder controle, maar door problemen in de zuidelijke randmeren vreest het college dat er minder watersporters naar de gemeente Dronten komen.

In het Veluwemeer wordt fonteinkruid volgens het gemeentebestuur verdrongen door kranswieren. Deze plant veroorzaakt minder overlast voor de waterrecreatie. „De grotere problemen in de randmeren liggen met name in het Gooi- en Eemmeer.”
Veluwemeer mijden

Volgens B en W kunnen de waterplanten in het zuidelijke deel wel een economisch effect hebben op het Veluwemeer-gebied: „Watersporters mijden het vaargebied en komen hierdoor minder via de zuidelijke randmeren naar ons gebied. Hierdoor nemen de bestedingen in ons gebied af.” (De Drontenaar)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *