Jean-Luc Van Den Heede dinsdagochtend 9 uur als winnaar over de finishlijn Golden Globe Race verwacht

Les Sables d’Olonne (F) – Zoals het er nu naar uitziet zal de Fransman Jean-Luc Van den Heede (73) dinsdagochtend rond 9 uur (MET) als eerste de finishlijn van de Golden Globe Race passeren. Na de storm (45 knopen en 6-7 meter golven), die de zeilveteraan nog net op het einde van z’n zeven maanden solo wereldomzeiling te verduren heeft gekregen, lijkt hij de finish nu onder niet te extreme zeilomstandigheden te kunnen bereiken.

De Nederlander Mark Slats ligt als tweede zo’n 300 mijl op de winnaar achter en wordt donderdag-vrijdag in Les Sables verwacht. Voor hem zal het slot van de wedstrijd in het teken staan van heftige omstandigheden. De Golf van Biskaje belooft de komende dagen namelijk nog een tweede storm in petto te hebben voor de zeiler uit Wassenaar. (Nauticlink, Golden Globe Raceactuele posities)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *