ROC Friese Poort studenten maken roeisloep van duurzaam materiaal

SNEEK – Studenten van de opleiding Scheeps- en jachtbouwkundige van de afdeling Maritieme Techniek in Sneek bouwen een roeisloep van duurzaam materiaal. Dit doen zij op de opleidingswerf van ROC Friese Poort

De sloep wordt onder andere ingezet tijdens de Vogalonga, een grote internationale roeiwedstrijd in Venetiƫ. Ids Bonga en Jurjen Beeker bouwen de sloep op de opleidingswerf van ROC Friese Poort in Sneek. Zij zitten in het vierde jaar van de opleiding Scheeps- en jachtbouwkundige. Het idee voor de duurzame sloep ontstond door een lang gekoesterde wens van ROC Friese Poort.

De materialen die worden gebruikt voor de bouw van de boot zijn grotendeels duurzaam. De composiet is gemaakt van bio-hars in combinatie met gerecycled petflessenschuim en is vervolgens versterkt met vlas. Deze materialen worden geleverd via Paul Dijkstra composites, een bedrijf uit Uitwellingerga die ook feedback geeft over de bouw van de sloep. Er is gekozen voor dit materiaal omdat het waterbestendig is, jaren lang goed blijft en het goed is voor het milieu.

De sloep is te bewonderen tijdens Boot Holland van 8 tot en met 13 februari in het WTC Expo in Leeuwarden. Ids en Jurjen zijn aanwezig om bezoekers meer te vertellen over de sloep en de bouw. (Sneeker Nieuwsblad)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *