‘Team’ Mark Slats: jachtontwerper Dick Koopmans en pr-vrouw Karen Hogenbirk

Haarlem – Solo rond de wereld zeilen doe je niet alleen. Het supportteam van Mark Slats bestaat uit teammanager en technisch adviseur Dick Koopmans en Karen Hogenbirk voor communicatie en PR. Zeilen sprak met beiden over hun rol achter de schermen en over hoe zij de race hebben ervaren.

Dick Koopmans heeft als een van Nederlands bekendste jachtontwerpers ruim ervaring in het ontwerpen van zeiljachten. Zelf zeilt hij veel solo zowel in wedstrijdverband als in toertochten. Vanaf de start is hij betrokken bij de deelname van Slats aan de Golden Globe Race (GGR).

Koopmans: “Mark had zich al ingeschreven voor de race, maar had nog geen boot. We hadden minder dan een jaar de tijd om alles rond te krijgen terwijl andere deelnemers zoals Jean-Luc van den Heede en Susie Goodall minimaal twee jaar gewerkt hebben aan de voorbereidingen. Mark roeide in de tussentijd ook nog ‘even’ de Talisker Whisky Atlantic Challenge en zette een nieuw wereldrecord oceaanroeien neer. Terwijl Mark in zijn roeiboot op de Atlantic zat, was er een bijeenkomst van de GGR waarbij alle deelnemers zelf of diens teammanager aanwezig moesten zijn. Mark vroeg mij te gaan; zo werd ik zijn teammanager.”

Karen Hogenbirk is opgegroeid op het water en ‘ragde’ in haar jeugd graag met een Hobie cat over de Fluessen. Ze runt een bedrijf in PR: Hogenbirk Support en had geen idee wat ze zich op de hals haalde toen ze ermee instemde om Slats te ondersteunen.
Hogenbirk: “Ik was gevraagd om twee updates per week te plaatsen op sociale media. Maar eenmaal betrokken bij Mark werd dit al gauw veel meer. Ik maakte zijn website af, onderhield contacten met de media en publiceerde persberichten. Mark werd gevraagd voor interviews terwijl hij zelf nog vol in de laatste voorbereidingen van de boot zat. Ik sprong in waar ik kon; het was ‘alle hens aan dek’. (Zeilen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *