Bouw Vikingschip Wijk bij Duurstede vergt improvisatie

WIJK BIJ DUURSTEDE – Ooit was Wijk bij Duurstede een belangrijke havenstad. In de tijd van de Vikingen heette het Dorestad. Om die periode te doen herleven bouwt een groep vrijwilligers een schip uit die tijd na. “Er bestaat geen boek ‘How to make a Vikingschip’, maar we gaan het redden”, zegt bouwer Koos van den Hoek.

Langzaam druppelen de bouwers de oude sporthal binnen bij winkelcentrum De Heul. Het gebouw is dichtgetimmerd en via een voormalige nooduitgang leidt een gang naar een oude hal. De lijnen zijn nog net te zien tussen de zaagresten en steigers. In een hoek hangt het geraamte van een reusachtig schip. “We willen laten zien hoe het toen ging”, legt Van den Hoek uit. Hij coördineert de bouw. “Ik heb destijds een oproep gedaan in een lokaal krantje en daar kwamen veel reacties op. Nu bouwen we hier een aantal ochtenden in de week aan ons schip.” (RTV Utrecht)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *