Gent verzuipt stilaan in bootjes: “Nog geen ongeval, maar lang zal het niet meer duren”

Gent (België) – Kajakkers en huurders van bootjes krijgen binnenkort de vaarregels ingeprent voor ze de Gentse binnenwateren op mogen. “We vrezen voor ongevallen als we dat niet doen”, zegt Rudy Vanderween, de Gentse coördinator van het watertoerisme. Want ook op het water is Gent zeer populair aan het worden.

Vandaag, zaterdag, begint Bel­gian Boat Show in Flanders Expo. Onder de 25.000 bezoekers worden extra veel Gentenaars verwacht. Nu de Gentse binnenwateren almaar leuker worden, willen almaar meer liefhebbers uit het Gentse een eigen boot(je), leert een rondvraag van de redactie naar de toestand van het watertoerisme. (Nieuwsblad en www.belgianboatshow.be)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *