Alles in orde bij integrale controle jachthaven ’t Oude Maasje in Waspik

WASPIK (Waalwijk) – Een controle bij jachthaven ’t Oude Maasje in Waspik heeft dinsdag geen bijzonderheden opgeleverd. De controle werd uitgevoerd door een aantal overheidsdiensten, waaronder de gemeente Waalwijk en de politie. Zij letten onder meer op naleving van de milieuwetgeving.

De controle werd uitgevoerd omdat volgens de gemeente in de praktijk blijkt dat jachthavens kwetsbaar kunnen zijn voor de invloed van criminelen. ,,De ogenschijnlijk veilige havens kunnen gebruikt worden als uitvalsbasis voor criminele activiteiten. Of als ontmoetingsplaats waar criminelen ongestoord hun gang kunnen gaan.” Omdat in jachthavens veel contant geld in omloop is, kunnen ze kwetsbaar zijn voor bijvoorbeeld witwassen, aldus de gemeente. (Brabants Dagblad)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *