Onderstaand bericht is een persbericht, en is geplaatst zonder redactie.

Mark Slats-veiling voor Sailing4Cancer met bijzondere watersport-items op bootveiling.com

SCHEVENINGEN- Zijn doel: finishen in de Golden Globe Race, een non-stop solozeilrace om de wereld, heeft Mark Slats bereikt. Zijn missie om met de race minimaal 50.000 euro bij elkaar te zeilen voor Sailing4Cancer, helaas nog niet. Gelukkig loopt de teller door en zijn er allerlei initiatieven, zoals een online veiling, zodat Mark straks met een trots gevoel een cheque aan de Antoni van Leeuwenhoek Foundation kan overhandigen.

Na zijn race om de wereld, hij finishte als tweede, is Mark momenteel met zijn zeilboot van Les Sables-d’Olonne onderweg naar Nederland. Zaterdag 23 februari komt hij in Scheveningen aan, waar hem een feestelijke ontvangst wacht.

Wat zou het mooi zijn als watersporters en zeilliefhebbers een gebaar maken en Mark steunen om ook zijn ‘goede doel finish’ te halen. Op initiatief van Watersport-TV is in samenwerking met Bootveiling.com een online-veiling opgetuigd. Er kan geboden worden op een zestiental unieke watersport gerelateerde kavels. Wat te denken van een meet & greet met Mark aan boord zijn boot Ohpen Maverick. Een dag zeilen met bijvoorbeeld een groep vrienden met de Flyer, waarmee wijlen Conny van Rietschoten ooit de Whitbread Round the World Race won. Een kook workshop aan boord van je eigen boot. Of meestrijden tijdens de Battle of the legends. Een zeilduel tussen Mark Slats en oud-olympiër en Volvo Ocean Race zeiler Roy Heiner. Speciaal voor deze veiling heeft Henk de Velde een schilderij gemaakt, waarop geboden kan worden.

De volledige opbrengst komt ten goede aan het onderzoek naar goedkopere medicijnen om kanker te behandelen.

De Sailing4Cancer veiling is te vinden op www.bootveiling.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *