Qurrent-oprichter Igor Kluin maakt nu een catamaran van gerecyclede raamkozijnen

Hellevoetsluis – Een luxe, zeilende hotelsuite, zo noemt Igor Kluin (ex-Qurrent, Monyq) de nieuwe catamaran waar hij sinds kort samen met zijn vrouw Nienke van ’t Klooster aan werkt. ‘Dit is echt een labour of love.’

Igor Kluin was in 2006 oprichter van Qurrent, een leverancier van duurzame energie die hij in 2011 verkocht aan Stichting Doen. Na een avontuur met een nieuw soort bank (Monyq, zie kader onderaan dit artikel) stort hij zich nu, als zeiler in hart en nieren, met zijn botenmerk Vaan op een nieuwe catamaran.

Het nog te fabriceren vaartuig krijgt 6 slaapplekken, een keuken en een badkamer. Kluin: “Het wordt een hotelkamer op het water, die ook goed zeilt.” De impact-ondernemer doet zijn groene reputatie eer aan met een boot die voor minimaal 60 procent bestaat uit gerecyclede raamkozijnen en nummerborden. (Sprout, www.vaanyachts.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *