Zeilvereniging De Onderlinge kampt met parkeerproblemen Zaanse Schans, maar ‘wordt buiten overleg gehouden’

Zaanstad – Zeilvereniging De Onderlinge maakt bezwaar tegen de plannen voor de Zaanse Schans omdat ze de bereikbaarheid van de jachthaven kunnen beperken. De vereniging stelt dat ze nu al “aanzienlijke hinder van wildparkeerders van de Zaanse Schans ondervinden. Niet zelden is onze haven vrijwel onbereikbaar ten gevolge van het parkeergedrag van toeristenbussen en particuliere bezoekers.”

In de plannen wordt een nieuw parkeerterrein aan de zuidkant van de Leeghwaterweg op het terrein van de Zaanse Zakkenhandel concreet genoemd. Uiteindelijk zou daar een parkeergarage kunnen komen met een loopbrug naar de Zaanse Schans.

Aan de Diederik Sonoyweg is nu ook De Onderlinge gevestigd is. Zij zien meer parkeerders daar niet zitten. Het huidige tarief is € 10 waardoor veel automobilisten in de buurt een gratis alternatief zoeken.

Terloops meldt secretaris H.J. Blesgraaf van De Onderling ook dat ze “sinds 2017 niet meer betrokken worden bij het overleg”, de informatie over parkeren komt dan ook “uit informele bron”. (De Orkaan, www.zvdeonderlinge.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *