Zeilschip gezonken in jachthaven van Veghel: 100 liter diesel in het water

VEGHEL – Jazeker doet het hem pijn. Niet alleen zijn zeilschip van 30.000 euro ligt op de bodem van de Veghelse haven, maar de 100 liter diesel uit de motor loopt ook langzaam het water in. Dat had voorkomen kunnen worden, vindt Sjef van Avendonk.

Hij schrok zich rot toen hij deze dinsdagmiddag een telefoontje kreeg van de Veghelse havenmeester. Zijn zeilboot, een 50 jaar oude Huitema schouw, was aan het zinken. De boot lag in Veghel in ‘winterstalling’. ,,Ik ben als een gek vanuit Rosmalen hiernaar toe gekomen. Heb de brandweer gebeld, maar die vonden het niet hun verantwoordelijkheid. Er was geen mens of dier aan boord namelijk. Ik moest de berger maar bellen.” Het schip lag binnen mum van tijd helemaal onder water. De diesel loopt er langzaam uit. ,,Dat verdampt snel met dit weer, het zal geen grote schade zijn”, zegt schade-expert Ido Heisman uit Zaltbommel. ,,Maar het had voorkomen kunnen worden als partijen sneller in actie waren gekomen.” (Brabants Dagblad)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *