Onderstaand bericht is een persbericht, en is geplaatst zonder redactie.

‘Griekenland wint het weer van Kroatië als het gaat om favoriete bestemming zeilvakanties’

PERSBERICHT

GRONINGEN – Een opmerkelijke trend op het gebied van zeilvakanties. Kroatië is niet langer de meest populaire zeilbestemming onder zeilers uit de Benelux. Kroatië stond niet voor niets jaren op nummer één. De fenomenale zeilgebieden, vele eilanden, een legio aan beschikbare jachten en de rijke cultuur maakte Kroatië tot perfecte bestemming voor vaarvakanties.

Het Groningse Tubber – aanbieder van zeilvakanties over de hele wereld heeft onderzoek uitgevoerd waaruit is gebleken dat Griekenland nu de meest geboekte locatie is. Griekenland is altijd een populaire bestemming geweest onder de zeilliefhebbers, maar maakte tijdens de crisis toch een grote dip mee. Nu de economie weer op gang is gekomen trekken de zeilers weer massaal naar het prachtige Griekenland.

Griekse havens
Wat Griekenland extra aantrekkelijk maakt zijn de vaak goedkopere prijzen. Dit komt vooral omdat de restaurants en havens niet zo duur zijn in Griekenland in vergelijking met Kroatië, waar je vaak de hoofdprijs betaald. Door de jaren heen zijn de populairste regio’s in Griekenland als Kos, Rhodos en Athene wel wat duurder geworden, maar valt de prijs nog steeds mee.

Voor ervaren en minder ervaren zeilers
Zeilen in Griekenland is perfect voor ervaren en minder ervaren zeilers. Wat Griekenland vooral zo aantrekkelijk maakt zijn de vele culturele bezienswaardigheden. Elk dropje kent wel een bar waar de locals een koffietje drinken. De Egeïsche zee, Sporaden en Cycladen zijn fantastische gebieden om prachtig te zeilen, waar de Ionische zee zich weer perfect leent voor de beginnende zeezeiler.

Juist nu naar Kroatië?
Dat Kroatië weer is ingehaald als meest populaire bestemming neemt niets weg van de schoonheid van het land. De prachtige blauwe zee in combinatie met misschien wel de beste havens in Europa maakt Kroatië nog steeds een perfecte vaarvakantie bestemming. Juist nu het weer wat rustiger lijkt te worden in het land is het voor zeilers misschien wel de ideale plek voor de volgende vaarvakantie.

Een ideaal moment om veel informatie te vergaren over alle ins & outs met betrekking tot zeilvakanties is het HISWA evenement in de RAI te Amsterdam. Dit evenement vindt plaats van 6 tm 10 maart 2019 met veel bezienswaardigheden en activiteiten voor jong en oud.

Cijfers
De gegevens over de populairste zeilbestemming zijn gebaseerd op de duizenden boekingen uit het database van Tubber.com. Hierover is een onderzoek uitgevoerd door de Hanzehogeschool Groningen. De conclusies uit het onderzoek waren duidelijk. Griekenland is Kroatië duidelijk voorbij gegaan in populariteit tussen de vaar bestemmingen.

Meer informatie www.tubber.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *