Onderstaand bericht is een persbericht, en is geplaatst zonder redactie.

HISWA RAI 2019 geeft jeugd de kans kennis te maken met tal van uiteenlopende sporten: de HISWA Sport Xperience

PERSBERICHT

Amsterdam – Bijna de helft van de Nederlandse kinderen beweegt te weinig. Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek voldoet 45 procent van alle kinderen tussen de 4 en 12 jaar niet aan de beweegrichtlijnen. De HISWA Sport Xperience, het meest actieve indoor sportevenement van Nederland, springt hierop in met een spectaculair evenement. Jongeren van 6 t/m 16 kunnen op een laagdrempelige manier kennis maken met verschillende sporten, zowel op land als op water. De HISWA Sport Xperience vindt plaats tijdens de HISWA Amsterdam Boat Show van 6 t/m 10 maart in RAI Amsterdam en toegang tot en met 16 jaar is bovendien gratis.

Foto’s: RAI

Bewegen is gezond
In tegenstelling tot jaren geleden – toen kinderen het liefst zo veel mogelijk buiten wilden spelen – zijn kinderen tegenwoordig minder geprikkeld om te gaan bewegen. Door de toenemende populariteit van technologie wordt er minder buiten gespeeld en meer stilgezeten. Actief bewegen zorgt juist voor positieve effecten op een kind, zoals het voorkomen van overgewicht, maar ook het tegengaan van depressie. HISWA Sport Xperience draagt daarom bij aan het actief stimuleren van beweging bij kinderen.

Sportbonden
RAI Amsterdam heeft de handen in een geslagen met verschillende sportbonden: Watersportverbond, Koninklijke Nederlandse Golf Federatie, Nederlandse Volleybalbond, Koninklijke Nederlandse Hockey Bond en de Nederlandse Ski Vereniging. Deze samenwerking zorgt voor een grote diversiteit aan activiteiten tijdens het evenement, maar draagt ook bij aan het gezamenlijk maatschappelijk doel ervan; bewegen is gezond.

Optimist on Tour
Tijdens de HISWA Sport Xperience komt iedere grote droom tot leven bij Optimist on Tour. Op een laagdrempelige manier maken jongeren kennis met verschillende watersporten, waaronder stand up paddling (SUP). Naast deze steeds populairder wordende sport zijn zeilen, windsurfen, golfsurfen en skimboarden goede manieren om de basisbeginselen van watersport onder de knie te krijgen. Leer varen in kleine zeilbootjes, trotseer de eerste golven op een grote imitatiegolf en vind de weg op een 25 meter lange skimboardbaan.

Verscheidenheid aan sport
Op de HISWA Sport Xperience 2019 zijn niet alleen activiteiten met water, ook een grote verscheidenheid aan land- en strandsporten staan klaar voor de bezoekers. Zo zijn hockey, (beach)volleyballen en golfen zeer aantrekkelijk voor iedereen die liever niet nat wordt. Voor bezoekers die net wat extra spanning aan kunnen; de Wintersport Xperience is een echte adrenaline boost. De bezoeker maakt hier kennis met skiën, snowboarden en curling. Ook voor bezoekers die iets anders zoeken, staat Skateland on Tour voor klaar met stuntsteps, skateboards en BMX-fietsen.

Meer informatie www.hiswarai.nl en het programma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *