Onderstaand bericht is een persbericht, en is geplaatst zonder redactie.

Inschrijving voor de 23ste YSY Ronde om Noord-Holland vanuit Lelystad is geopend

PERSBERICHT

Lelystad – Stichting YSY Ronde om Noord-Holland organiseert op 21 juni aanstaande voor de 23ste keer de Ronde om Noord-Holland. Een zeilevenement dat hoog op de lijst van de Nederlandse watersport agenda staat. Nieuw in 2019 is dat de start is verplaatst naar de Batavia Haven te Lelystad. Na jaren gastvrij te zijn ontvangen bij de KNZ&RV te Muiden, hebben we moeten beslissen de starthaven te verplaatsen. De reden is dat de plantengroei en wel het fonteinkruid in het Markermeer.

Dit evenement zou je de Ocean Race van de lage landen mogen noemen. Op 21 juni hopen we weer zo’n 150 schepen te laten vertrekken voor een nonstop zeilwedstrijd van Marker-, IJsselmeer via Kornwerd het Wad op. De laatste etappe gaat men via de Noordzee naar IJmuiden. In de vroege ochtend van 22 juni zal men in Seaport Marina IJmuiden aan komen.

Zeilen van zoet naar zout
Dit zeilevenement is voor de gevorderde klassement zeilers, maar ook zeer geschrikt voor toerzeilers die wedstrijd ervaringen willen opdoen. De YSY Ronde om Noord Holland is een zeilevenement dat alleen doorgang kan vinden door de tomeloze energie van ruim 40 vrijwilligers. Maar ook de sponsoren die ons jaarlijks financieel steunen zijn onmisbaar.

Meer informatie: www.rondeomnoordholland.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *