Onderstaand bericht is een persbericht, en is geplaatst zonder redactie.

Expositie ‘Zilte Stromen’ met werk van maritiem schilder Frans Buissink dit voorjaar bij Gallery Maritime in Colijnsplaat

PERSBERICHT

Colijnsplaat – Zomer 2018 was hij nog deelnemer van Plein-Air Colijnsplaat. Samen met zes andere zeeschilders legde hij het havenhoofd van Colijn artistiek vast; voor de geschiedenis. Hij stuurde nog een email met ‘het was een prachtige dag’. En op de expositie uitnodiging die we hem daarna zonden reageerde hij onmiddellijk met “Dat is een mooi voorstel. Ik had al wat zilte Zeeuwse schilderijen in het hoofd en daar kan ik nu mee aan de gang. De expositie staat in de agenda. Ik ga voor Colijnsplaat aan het werk”. Helaas op 28 januari 2019 werd hij plotseling uit het leven weggerukt.

In overleg met zijn lieve levensmaatje Tineke besloot GalleryMaritime om deze gepassioneerde kunstenaar, met groot hart voor het Zeeuwse Licht, een eerbetoon te brengen. Nog onlangs sprak Frans zijn bewondering er voor uit: “Zeeland, de zoute waterweg. Er zijn misschien wel honderd manieren om van daaruit naar de zee te kijken. De zee als natuurgebied. Als woonplaats voor onbekende monsters. Als graf voor ontelbare matrozen. Als levend schilderij, altijd in beweging”.
Frans Buissink keek naar de zee als een verbindingslijn die land en zee tot elkaar brengt. In zijn werk brengt hij zoals hij zegt: “Elementen bij elkaar die je koeltjes infrastructuur zou kunnen noemen. ‘Men Made’ zaken die het bevaren van de zoute waterweg mogelijk maken. Herkenbaar voor ieder die weleens per schip reist”.

Frans Buissink aan het werk

De opening van ‘Zilte Stromen’ is op zondag 7 april 2019 ± 16.00 uur. Waar we, met familie, collega zeeschilders en bewonderaars van Frans, oog hebben voor de nalatenschap van deze bijzondere kunstenaar. Eenieder die het Zeeuwse, bezien vanuit zijn kunstenaarsoog bewondert, is welkom.

De expositie in Colijnsplaat is van 7 april t.m.31 mei 2019, Voorstraat 45. Parkeren en entree zijn gratis. Dagelijks open van 12.00-17.00 en/of op afspraak (ook voor groepen).

Meer informatie www.gallerymaritime.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *