Estlandse zeiler Uku Randmaa na 251 dagen gefinished als derde in de Golden Globe Race 2018-19

Les Sables d’Olonne (F) – Vanochtend om 10:05 uur is de Estlandse zeiler Uku Randmaa (56) na 251 dagen op zee te zijn geweest als derde in de Golden Globe Race gefinished. Langs het kanaal naar de haven stonden een paar duizend mensen om de zeiler binnen te halen. Onder een voorjaarszonnetje, maar bij een harde wind zijn helpers voor de haven aan boord gegaan om de zeiler te assisteren bij het binnenvaren.


De boot van Randmaa leek na zijn wereldomzeiling nog geheel onbeschadigd. “Alsof hij uit île d’Yeu kwam,” (een paar honder mijl verder – red.) aldus deelnemer Loïc Lepage, die eerder moest opgeven. Randmaa werd op de steiger opgewacht door zijn vrouw Maibi en hun tweeling van 19 maanden Orm en Thor. Ook de nummers één en twee Mark Slats, en Jean-Luc Van den Heede waren aanwezig. Net als de op de Zuidelijke Oceaan geredde deelneemster Susie Goddall.

(foto’s GGR)

Van de achtien gestarte deelnemers zijn er nu nog twee in de race. (Nauticlink, Golden Globe Raceactuele posities)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *