Nog 100 dagen aftellen tot ‘Sail op Scheveningen’ met internationale vloot tall ships

Scheveningen – Woensdagmiddag vond bij Catch by Simonis het aftelmoment ‘100 dagen tot Sail op Scheveningen’ plaats. Tientallen grote zeilschepen komen van 20 tot en met 23 juni naar de haven van Scheveningen, omdat dit dan de finishplaats is van de Liberty Tall Ships Regatta. Tijdens Sail op Scheveningen zijn de historische schepen niet alleen van dichtbij te bewonderen, maar ook gratis te betreden.

“Ik denk dat we trots kunnen zijn op wat hier allemaal in de haven gebeurd. Dit is het tweede grote nautische evenement binnen een jaar, na de Volvo Ocean Race, in de Scheveningse haven”, sprak wethouder Richard de Mos.

Klaas Gaastra, kapitein van het vlaggenschip ‘Bark Europa’ met als thuishaven Scheveningen, nam de aanwezigen daarna mee op een kleine reis door de geschiedenis van zeilevenementen in Nederland. (De Scheveninger, www.sailopscheveningen.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *