Onderstaand bericht is een persbericht, en is geplaatst zonder redactie.

Agentschap Telecom waarschuwt voor eventuele fouten in GPS-systemen na 7 april

PERSBERICHT

Groningen – Heeft u navigatie in de auto? Of op de boot wellicht? Of gebruikt u misschien GPS tijdens het hardlopen? Hoe dan ook: het is mogelijk dat uw GPS-systeem na 7 april niet meer correct functioneert.

In de nacht van 6 op 7 april vindt namelijk de ‘GPS-omwenteling’ plaats. Het telsysteem van GPS is dan vol en begint vanaf dan weer bij 0. Een beetje zoals bij oudere auto’s vroeger, als de kilometerteller na 99.999 km weer oversprong op 0 km.

De GPS-omwenteling kan ertoe leiden dat navigatiesystemen ‘in de war raken’ en niet meer goed functioneren. Om vervelende situaties te voorkomen adviseert Agentschap Telecom om uw GPS-systeem goed te controleren na 7 april.

Nadere informatie over de omwenteling, leest u in onderstaande PDF. Raadpleeg bij twijfel uw leverancier.

Meer informatie www.agentschaptelecom.nl en de Amerikaanse ‘Homeland Security’ PDF met meer details

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *