Zeilen in het zwembad om jongeren te trekken

Maarssen – Het Watersportverbond probeert de vergrijzing in de zeilsport tegen te gaan door jeugd te enthousiasmeren. „Als ze eenmaal besmet zijn geraakt met het watersportvirus, komen ze terug.”

Maarssen was vrijdag gastheer van ‘Optimist on Tour’, een initiatief van het Koninklijk Nederlands Watersportverbond (KNWV) om kinderen kennis te laten maken met de watersport, in de hoop dat ze lid worden. Want dat is hard nodig, de sport is vergrijsd. Van de 2,5 miljoen Nederlanders die jaarlijks aan watersport doen, is nog geen vijf procent lid van een vereniging. En daarvan was, volgens de laatst bekende cijfers uit 2017, de helft zestigplusser. (NRC)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *