Roeivereniging Dronten krijgt 42.000 euro subsidie van gemeente voor eerste clubhuis

DRONTEN – Roeivereniging Dronten’17 krijgt een eenmalige startsubsidie van bijna 42.000 euro van de gemeente Dronten. Met dit geld kan RVD’17 units overnemen van XL De Ateliers uit Dronten. Deze units worden geplaatst bij gemeentewerf De Reest. Er komt daarin een kantine, kleedkamers en opslagruimte voor boten. Ook wordt er een roeivlot aangelegd van 3 bij 10 meter in de Lage Vaart.

De roeivereniging werd bijna twee jaar geleden opgericht op initiatief van Robert Heida en Raymond Delorme. Vorig jaar werd het officieel een vereniging en begonnen de lessen. Bij de start hebben 60 mensen belangstelling getoond voor de roeisport. Daarvan hebben er 20 toegezegd lid te worden. „De verwachting is dat dit aantal verder stijgt als er deze zomer daadwerkelijk wordt gestart”, aldus de gemeente, „Daarnaast zijn er contacten met de christelijke agrarische hogeschool. Het ligt voor de hand dat studenten zich aansluiten bij de vereniging.” (De Drontenaar, www.rvd17.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *