Nieuwe Reevediep bij Kampen per april open voor de pleziervaart, maar doorvaren naar Drontermeer blijft nog verboden

Kampen – De hoogwatergeul van Het Reevediep bij Kampen gaat op 1 april open voor de pleziervaart. Doorvaren naar het Drontermeer is er nog niet bij. De Raad van State doet pas eind mei of in juni uitspraak over het eventueel opheffen van het vaarverbod.

De Raad van State legde vier jaar geleden een vaarverbod op over 150 meter in de monding van het Drontermeer. Het leefgebied van beschermde vogels zou onvoldoende zijn beschermd tegen de duizenden plezierjachten, waarvan wordt verwacht dat zij jaarlijks door de bypass varen. Om het verbod van tafel te krijgen is extra rietland gepland. Het is wachten op de uitspraak door de Raad van State of die maatregel voldoende is. (deStentor)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *