Dieven plunderen jachthaven in Hank

HANK – In de jachthaven van Hank zijn zeker zeven diefstallen gepleegd in of bij plezierboten. Buitenboordmotoren zijn geliefd bij dieven.

De dieven hebben in de hele regio Dongemond toegeslagen, maar met name in Hank, waar de jachthaven 450 ligplaatsen telt, werd flink toegeslagen. ,,Havenmeesters doen ’s ochtends een rondje en zo is het afgelopen weekeinde ontdekt’’, laat een vrijwilliger weten.

De politie laat weten dat het fenomeen, dat ieder voorjaar opduikt, moeilijk te bestrijden is en dat het vooral zaak is om zelf geen waardevolle spullen in of op de boot achter te laten. Buitenboordmotoren zijn geliefd bij helers in binnen- of buitenland. Enkele jaren geleden riep de politie pleziervaarders al op om hun motor – via het serienummer – te laten registreren. (BN/deStem)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *