Opvarende speedboot raakt zwaargewond bij IJburg

Amsterdam – Zaterdagmiddag raakte een opvarende van een speedboot op het IJmeer zwaargewond bij een ongeval, toen de boot aan de grond liep op een ondiep stuk.

Dat gebeurde voor IJburg, waar momenteel wordt gewerkt aan een nieuw aan te leggen eiland. Vlak onder de oppervlakte van het water, ligt een ring van zand om de contouren van het nieuwe eiland aan te geven.

“De mannen op de speedboot hebben de markeringen van die contouren gemist en zijn in volle vaart vastgelopen op zo’n zandbank. Daarvan is degene die achterop zat naar voren gelanceerd, waarbij hij een grote hoofdwond heeft opgelopen”, zegt een woordvoerder van de KNRM Huizen-Blaricum tegen NH Nieuws.

De man is door de KNRM aan de kade afgezet in Amsterdam en daar naar een ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de speedboot bleef ongedeerd. (NHNieuws)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *