Ook Scheveningen wil volgend jaar een toprace naar Nederland halen: de voorronde van de America’s Cup

Scheveningen – De internationale top van het zeilen zien strijden voor de Hollandse kust? Als het aan Scheveningen ligt, kan dat volgend jaar, in de vorm van een voorwedstrijd voor de beroemde America’s Cup.

In Zandvoort wordt hard gewerkt aan de herrijzenis van de Formule 1-race in 2020, maar er is nog een Nederlandse kustplaats die volgend jaar een hightechrace wil binnenhalen. Scheveningen hoopt dan de America’s Cup te gast te krijgen, de wedstrijd die al sinds 1851 tussen landen wordt gevaren. Vanwege de technische geavanceerdheid van de boten die hiervoor telkens worden gebouwd, wordt deze race de Formule 1 van de zeilsport genoemd.

In het recente verleden beschikten de rijkste teams over een budget van meer dan 100 miljoen euro en ook nu zal dat bij minstens een deelnemer weer het geval zijn. Tienpont heeft laten doorschemeren dat hij 60 miljoen euro wil ophalen om een serieuze poging te kunnen doen, flink meer dan de 40 miljoen die Zandvoort nodig heeft om weer een Grand Prix te kunnen organiseren. (De Volkskrant)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *