Op zoek naar de historie van een Staverse jol, ‘in 1954 van de heer Brouwer uit Amsterdam’…

KOLHORN – Ed, Tom en Remy van de Dungen uit Kolhorn hebben zich een enorme klus op de hals gehaald. De vader en twee zoons gaan in vijf jaar tijd een eeuw oude boot, een Staverse Jol, restaureren. Ze hopen daarbij de volledige geschiedenis van het schip te achterhalen en zijn daarom op zoek naar de oud-eigenaren.

De historie gaat in ieder geval terug tot 1954. Het schip was toen van Ir. J.C.H. Brouwer uit Amsterdam. Zij willen graag met hem of zijn familie in contact komen en hopen daarmee foto’s en verhalen over de jol te achterhalen. De Staverse Jol ligt nu naast de woning van vader Ed van Dungen. De jol werd gebruikt voor de visserij op de toenmalige Zuiderzee. (Schagen FM)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *