Grote Kolksluis Zwartsluis blijft voorlopig beschikbaar voor recreatievaart

Zwartsluis – De vaarroute door de Grote Kolksluis in Zwartsluis blijft voorlopig beschikbaar voor recreatievaart. Dat is de uitkomst van een overleg tussen de gemeente Zwartewaterland en Rijkswaterstaat.

Sinds de voltooiing van de nieuwe Meppelerdiepsluis zijn er zorgen over de Grote Kolksluis. Met de aanleg van de nieuwe sluis, is een nieuwe vaarroute ontstaan die het hele jaar bruikbaar is en daardoor is een deel van de functie van de oude sluis komen te vervallen.

Rijkswaterstaat heeft aangegeven dat ze het bedienen van de beweegbare bruggen vanuit veiligheids- en kostenoverweging niet langer gaan faciliteren. De gemeente wil de Grote Kolksluis graag bedienbaar houden bij evenementen als Zwartsluis onder Zeil en de Nationale Sleepbootdagen. Of dat gebeurt, moet nog uitwijzen. De gemeente gaat samen met Rijkswaterstaat op korte termijn met een aantal initiatiefnemers om de tafel. (RTVOost)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *