Onderstaand bericht is een persbericht, en is geplaatst zonder redactie.

Sluis Afsluitdijk Den Oever van maandagavond 8 april 22:00 uur tot woensdagavond 10 april 22:00 uur gestremd

Den Oever – Rijkswaterstaat voert van maandagavond 8 april 22.00 uur tot en met woensdag 10 april 2019 22.00 uur spoedwerkzaamheden uit aan de Stevinsluis bij Den Oever. Het scheepvaartverkeer is tijdens de werkzaamheden gestremd en kan gebruikmaken van de Lorentzsluizen bij Kornwerderzand.

De betonnen drempel en de vloeddeuren (Waddenzeezijde) van de schutkolk vertonen slijtage en gevolgschade, meldt Rijkswaterstaat. ‘De drempel bij de sluisdeuren is ernstig beschadigd, hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door een vaartuig. Door de schade aan de drempel sluiten de deuren niet soepel en schuiven over de drempel waardoor gaandeweg schade aan de deuren is ontstaan. Spoedig herstel is noodzakelijk, omdat de schade aan de deuren bij elke schutting toeneemt. Doorgaan met schutten zou daardoor kunnen leiden tot uitval en stremming van de sluis.’ Dit wil Rijkswaterstaat voorkomen, zeker in het recreatieseizoen. (Schuttevaer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *