Unieke St. Ayless-skiff gedoopt bij de Zuidwal in Nijkerk

NIJKERK – Begeleid door twee doedelzakspelers is zaterdag bij zeil- en motorbootvereniging De Zuidwal in Nijkerk de eerste zelfgemaakte skiff gedoopt, de St. Aylesskiff. Bij de doop, die werd verricht door Margot Snaak, werd de naam ‘De Liefde’ gegeven aan het vaartuig.

Na een presentatie en dankzegging aan alle medewerkers, kon worden geroeid en werd een clinic gegeven door St. Aylesroeiers uit Woudrichem. Deze roeisloep, waarvan er slechts een beperkt aantal (8) zijn gebouwd in Nederland, is in de winter door leden van de vereniging zelf gebouwd in de loodsen van aannemer Evan Kroon. De boot wordt geregistreerd bij de Scottish Coastal Rowing Association onder nr. NL008 en er wordt in juli deelgenomen aan de WK Skiffieworlds in Zuid-West Schotland. De Zuidwal-leden hebben de smaak zodanig te pakken, dat een tweede boot wordt gefabriceerd. (Stad Nijkerk, www.zuidwal.org)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *