Stad Groningen dit seizoen een obstakel in ‘staandemast-route’

Groningen – Vanaf 1 mei wordt de brugbediening in Groningen beperkt door de ombouw van de Ringweg in Groningen. Wie door de stad wil varen naar buiten moet voor 14:00 uur de eerste brug gepasseerd zijn. De stad Groningen met vijftien te passeren bruggen is een knooppunt in de staandemastroute van Delfzijl naar het zuiden en omgekeerd.

Kunst verrast onder de Groninger bruggen… (Foto: Routebureau Groningen)

Vanaf de maand mei zal de brugbediening in Groningen aangepast worden. De bedieningstijden zijn dan op alle dagen van de week (ook zondag) van 9.30 uur tot 15.30 uur. Er is ook nog een bediening van 18 uur tot 19.30 uur, maar van buiten de stad komt men dan tijd tekort om de stad weer uit te varen. Dat betekent voor watersporters die de stad invaren en direct de stad weer willen verlaten dat de laatste aankomsttijd bij de eerste brug uiterlijk om 14 uur is.

Wie later aankomt zal in de stad moeten overnachten. Overigens is dat geen straf want Groningen is gezellige stad. (Watersport Almanak)

Eén gedachte over “Stad Groningen dit seizoen een obstakel in ‘staandemast-route’”

  1. De stad Groningen doet er alles aan om de watersporters van zich te vervreemden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *